Met ons muziekhart konden we niet anders dan dit initiatief steunen. We tekenden de petitie om straks met modder tot aan de enkels te kunnen dansen op een nieuw ontdekte band op Down The Rabbit Hole, intiem te kunnen genieten van Singer Songwriters bij de appelgaarden van Festival the Brave, om jezelf te herkennen in het persoonlijke nummer van een artiest, me te kunnen vergapen aan al die mega vette opgebouwde podia, om de lichtshows bij te wonen waarvan je niet meer weet waar je kijken moet en om het geluid te kunnen ervaren waar mijn Bose thuisspeakers bij lange na niet aan kunnen tippen.

Het Pamflet van Liefde voor Muziek

‘Nederland heeft geweldige muzikanten. Nationaal en internationaal succesvolle sterren in de pop, rock, dance, klassiek en jazz. Deze kunnen optreden dankzij een groot ecosysteem van 150.000 professionals. Immers: livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat, maar uit een daarmee verbonden keten van onder meer boekingskantoren; evenementenorganisatoren; backliners; (tour)managers; programmeurs; poppodia en festivals; geluids- en licht technici; zaalbeheerders, podiumbouwers; cateraars; beveiligers; merchandisers; (tent- en bus)verhuurders; marketeers; promotie- en mediaspecialisten; fotografen; muziekmedia; detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen. Samen leveren zij een essentiële bijdrage aan de economie en aan het welzijn van het land.

Wij, de gezamenlijke muziekindustrie, vragen jou, de muziekliefhebber en -professional, om daarom dit bericht te delen met je eigen achterban. Laat weten dat jij het voortbestaan van live muziek (festivals en concerten) belangrijk vindt.

De handtekeningen overhandigen we volgende maand in persoon aan de politiek in Den Haag om daar te laten zien dat Nederland massaal zijn liefde voor livemuziek heeft betuigd.’

Support

We zijn een inventief, weerbarstig en creatief landje, ja we gaan weer dansen in de modder, ja we beuken elkaar weer omver in de moshpit, ja we gaan weer nieuwe artiesten ontdekken maar dat gaat niet vanzelf. Stap 1: Rutte en consorten vertellen hoe belangrijk dit voor ons is.

Tekenen kan via liefdevoormuziek.nu

 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoi!