Lig en Luister is er voor de avontuurlijke muziekliefhebber die graag nieuwe plekken en muziek wil ontdekken, die even de tijd op stil zet en geniet van het moment. Hoe het begon, is best een grappig verhaal en hangt van toevalligheden aan elkaar.

Het zaadje
Op reis in Australië nodigde een vriendin me uit voor een ‘secret concert’ + de boodschap: ‘bring a blanket’. Het was een laid back avond met fijne tunes en wat ook nog resulteerde in een date (voor mijn vriendin) met sun kissed Aussie met gouden keeltje.

Later tufte ik met mijn vriend in ons campervannetje door Nieuw Zeeland op zoek naar een free camp site (eens kaaskop…), zie ik ineens een bekend gezicht. ‘Dat is Lianne van QRU (venue van Lig en Luister). Na verbazing en ongeloof proosten we er op en komt live muziek in QRU ter sprake.

van NZ van NZ

Wat! Wie, ik?
Op Nederlandse bodem zoeken we elkaar op en opnieuw komt muziek in de loods naar voren en ik vertel honderduit over het secret concert. ‘Leuk idee maar geen tijd’, ‘waarom organiseer jij het niet?’ Wat!! Wie, ik???

Niet ik, maar wij want zonder deze toppers geen Lig en Luister: de artiesten, Rico en Lianne van QRU, Tijmen, mijn lieve vriend aka the IT guy en niet vergeten jullie het aandachtige luisterpubliek!

Tot de volgende editie,

Roël

van NZ

 

× Hoi!