Lig & Luister #2

Annabel Laura

Annabel Laura is singer-songwriter en beeldend kunstenares. Haar muziek kan omschreven worden als ontspannende ‘liefdesliedjes’ voor de natuur en het leven, begeleid met rauwe intieme gitaarklanken en een stem met een jazzy soulful randje.

Met haar roots in Nederland en Indonesie, verwerkt ze in haar muziek ook de verschillende culturen die ze met zich meedraagt. Haar eerste album heet dan ook ‘Ibu Pertiwi’, wat ‘Moeder Aarde’ of ‘Moederland’ in het Indonesisch betekent.

Ze deelt haar verhalen van haar vele reizen in de natuur met kleine, gevoelige liedjes recht uit haar hart, en zingt in het Engels, Indonesisch en ook Nederlands.

Collin Hoeve

De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur.

Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs.

 

16bis

Sophie de Hart (zang) en Wouter van Dijk (gitaar) maken samen muziek sinds 2015. Eerst zijn zij als het duo De Lachende Derde de bühne opgegaan. Daarmee hebben zij een finaleplek weten te bemachtigen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, waar zij o.a. workshops kregen van Raoul Heertje en Theo Nijland.

Sophie stond op haar 17e met haar toenmalige rockband ONEsixtyONE in het voorprogramma van Ellen ten Damme en was zij finalist van Una Voce Particolare (NCRV).  Ook stond zij in een uitverkochte Melkweg met de Amerikaanse artiest Michael Franti.

Wouter studeerde aan de Rockacademie, waarna hij zijn studies vervolgde aan de Universiteit Utrecht, waar hij Muziekwetenschappen studeerde. Wouter geeft les in gitaar, basgitaar en muziektheorie/compositie. Wanneer hij niet op avontuur is in verre landen kan men hem aantreffen in allerlei formaties, van elektronische muziek tot gypsy jazz, van pop tot progressieve metal.

Lig&Luister

Lig & Luister #1

Last Thursday // Lig & Luister #1

Last Thursday begon toen de bandleden elkaar leerden kennen tijdens jamsessies in Amsterdam. Vanuit een sterke muzikale “klik” en het grote plezier van samen schrijven en optreden ontstond een band die inmiddels aan haar vierde jaar begint. Ze wonnen de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Festival, de Strijd om Stukafest, speelden in de Sugar Factory en op Magneetfestival. Ze speelden op straat, in huiskamer en op poppodia.

De videoclip van de single The Rope staat sinds kort online!

Bron: http://www.lastthursday.nl/

Kopje Onder // Lig & Luister 1

Kopje Onder maakt liedjes die fijn en herkenbaarder zijn dan je misschien wil toegeven. Nicole en Jona bundelen hun krachten tot een contaminatie van muziek,poëzie & humor.

Carly E // Lig & Luister 1

Al vanaf jonge leeftijd speelt Carly E. (Carlijn van Wijk, 1989) cello en zingt ze graag. Ze toerde tussen haar twaalfde en achttiende met onder andere het Jeugd Orkest Nederland door Europa en China. Ze werd singer-songwriter en solo-artiest, zichzelf begeleidend op cello met loop pedaal. In 2016 bracht ze de EP ‘Blue Funny You’ uit, opgenomen in Buenos Aires. Terug in Nederland trok ze de aandacht tijdens TEDx. Carly E vormt vanaf 2017 haar eigen band met gitarist Richie Richman, drummer Efraim Schulz-Wackerbarth en bassiste Annick Odom.

Bron: www.carly-e.com

Facebook
Instagram