Out of Skin // EP Release Alert

‘Meet Your Inner Monsters’ is de EP die Out Of Skin bij Lig en Luister #5 de wereld in gooit! De driekoppige band wil het hele spectrum van het menselijke zijn een stem geven. Innemend en ruimtevullend. Elektronische klanken gaan de confrontatie aan met het eindeloze landschap van harp en gitaar geleid door de vertrouwde zangstem die laat zien waar de wegen naar leiden. De nummers van Out Of Skin gaan over de innerlijke monsters die wij allemaal in ons hebben. Deze staan op de EP, opgenomen met producer Simon Akkermans (Binkbeats, Jo Goes Hunting).

”…Wouter, Maartje en Michiel zijn de drie muzikanten die Out Of Skin vormen en met hun muziek een andere realiteit weten te scheppen. Het is net alsof je even om de hoek mag kijken in een andere wereld…” – The Daily Indie.

Bron: www.outofskin.com

Nana
The melancholic music of Rotterdam based artist Nana, touches the emotion. With a voice that reaches from deep sounding vocals till a high, vulnerable sound, she sings about the power of heartache and love itself. Nana brings this universal feeling from deep within her, in a mix of alternative pop with classical, cinematic influences. Think about Patrick Watson or Damien Rice.

Bron: www.nanamusic.nl

Kopje Onder

Kopje Onder bestaat uit Jona Bosman (1997), die gitaar speelt en zingt, en Nicole Kaandorp (1997), die melodica en mondharmonica speelt, en er af en toe doorheen praat. Samen maken ze verhalende Nederlandstalige liedjes over netwerkborrels, croissantjes, badschuim, drank, vissen en nog veel meer.

Ze traden op bij o.a. Mensen Zeggen Dingen, Explore The North, Notes of a Dirty Old Man en TapasTheater.

Bron: www.kopjeondermuziek.nl

Spotify Lig en Luister

Lig en Luister #4

KY. // Lig en Luister # 4

Amsterdamse singer-songwriter KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele popmuziek. Gewapend met zijn unieke, rauwe stem laat hij zijn licht schijnen op alle kanten van het dagelijks leven. Zijn meeslepende songs geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie.

Hoge verwachtingen, onzekerheid en opgekropte emoties; het leven van een millennial gaat niet altijd over rozen. Gevoelens verdwijnen sneller in de doofpot dan dat er over gepraat wordt. Via zijn muziek wilt KY. hier verandering in brengen. Zijn motto: Praat en deel!

Bekijk KY. zijn nieuwe single ‘Seaside’ die als een speer gaat op Spotify.

Jacht // Lig en Luister #4

Jacht is een band bestaande uit Hannah Veldhoen, Wiebe Heetvelt en Geert Bakker. Uitgerust met een volle bas, een dromerige gitaar, zwoele drums en hun vocale harmonieën vullen ze elke ruimte met hun warme sound. Het drietal laat zich niet inkaderen door een taal. Nederlands, Engels of instrumentaal; hun muziek spreekt. Laat je meevoeren en wegblazen door hun melancholische pop waarbij het rauwe randje je laat wankelen.

Bekijk hier alvast hun nummer ‘Ik ga weg’:

Aysia // Lig en Luister #4

Aysia’s muziek valt onder het straatje ‘Pop-Soul’ en gaat vooral over clichés, de kleine dingen, liefde, het leven en alles wat daarbij komt kijken. Sinds drie jaar is Aysia druk bezig als songwriter, vorig jaar bracht zij twee singles uit: ‘Hold You en ‘The Italian Man’, welke te beluisteren zijn via o.a. Spotify en Youtube. Binnenkort gaat zij weer de studio in voor nieuw materiaal. Aysia heeft al aardig wat op haar muzikale bucketlist kunnen afstrepen, onder andere de opening van Museumnacht Den Haag en optreden in Paradiso. Ze is geïnspireerd door artiesten zoals Lianne la Havas, Allen Stone & Emily King, en verteld het liefst een verhaal via haar muziek onder een zee van lichtjes.

Kom alvast in de stemming met ‘Hold you’:

Lig & Luister #3

Raoul Michel // Lig en Luister #3

Verwacht teksten waarin hij geen blad voor de mond neemt, waar gevoel en eerlijkheid centraal staan, die raken en aan het denken zetten. Liedjes over niet krijgen wat je wilt, voor harde feiten komen te staan en genieten van het moment, omdat je nooit weet of het ooit nog terug komt. Met flink dosis humor, dat ook.

Raoul Michel wil een stempel achterlaten met zijn muziek en de droom van zijn vader waarmaken. “Het is tijd voor de sprong in het diepe” zegt Raoul over zijn debuut-EP. “Ik zoek nu weer de onzekerheid op. Buiten je comfortzone ligt de plek waar je groeit. Ik heb lang genoeg gewacht.”

Bron: https://raoulmichel.com/

Lotte Kok // Lig en Luister #3

Spoken Word komt terug naar Lig & Luister. Deze kunstvorm, ‘de woorden van het papier halen en tot leven brengen’ is bezig aan een opmars in Nederland met veelal jonge performers. Met Lotte Kok (1996) halen we een aanstormend literair talent binnen. Ze won al de Kunstbende Taal als spoken-wordartiest en werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie. Naast optreden als spoken-wordartiest schreef ze haar debuut roman ‘Skydancer’. Voor 3FM Tussenuur gaf ze onderstaand optreden. Dit moet je zien!

Renée Spijker // Lig en Luister #3

Renée Spijker is een 20 jarige singer-songwriter, met een eigen stijl schrijft ze catchy songs, die over alledaagse dingen gaan. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en maakt gebruik van een loopstation. Twee jaar geleden trok ze de stoute schoenen aan en belde 3FM of ze mocht optreden. Geen slechte zet, kijk hieronder hoe dat afliep…

“Holyshit! Dan ben je dus 18, bel je in een dolle bui naar de radio en vraag je in de uitzending of je een langs mag komen EN DAN DOE JE DIT! Renée Spijker onthou die naam! #wauwwauwwauw #3FM” (Rob Janssen, DJ 3FM)

Lig en Luister #2

Annabel Laura // Lig en Luister #2

Annabel Laura is singer-songwriter en beeldend kunstenares. Haar muziek kan omschreven worden als ontspannende ‘liefdesliedjes’ voor de natuur en het leven, begeleid met rauwe intieme gitaarklanken en een stem met een jazzy soulful randje.

Met haar roots in Nederland en Indonesie, verwerkt ze in haar muziek ook de verschillende culturen die ze met zich meedraagt. Haar eerste album heet dan ook ‘Ibu Pertiwi’, wat ‘Moeder Aarde’ of ‘Moederland’ in het Indonesisch betekent.

Ze deelt haar verhalen van haar vele reizen in de natuur met kleine, gevoelige liedjes recht uit haar hart, en zingt in het Engels, Indonesisch en ook Nederlands.

Collin Hoeve // Lig en Luister #2

De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur.

Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs.

 

16bis // Lig en Luister #2

Sophie de Hart (zang) en Wouter van Dijk (gitaar) maken samen muziek sinds 2015. Eerst zijn zij als het duo De Lachende Derde de bühne opgegaan. Daarmee hebben zij een finaleplek weten te bemachtigen bij het Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, waar zij o.a. workshops kregen van Raoul Heertje en Theo Nijland.

Sophie stond op haar 17e met haar toenmalige rockband ONEsixtyONE in het voorprogramma van Ellen ten Damme en was zij finalist van Una Voce Particolare (NCRV).  Ook stond zij in een uitverkochte Melkweg met de Amerikaanse artiest Michael Franti.

Wouter studeerde aan de Rockacademie, waarna hij zijn studies vervolgde aan de Universiteit Utrecht, waar hij Muziekwetenschappen studeerde. Wouter geeft les in gitaar, basgitaar en muziektheorie/compositie. Wanneer hij niet op avontuur is in verre landen kan men hem aantreffen in allerlei formaties, van elektronische muziek tot gypsy jazz, van pop tot progressieve metal.

Lig&Luister

Lig en Luister #1

Last Thursday // Lig en Luister #1

Last Thursday begon toen de bandleden elkaar leerden kennen tijdens jamsessies in Amsterdam. Vanuit een sterke muzikale “klik” en het grote plezier van samen schrijven en optreden ontstond een band die inmiddels aan haar vierde jaar begint. Ze wonnen de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Festival, de Strijd om Stukafest, speelden in de Sugar Factory en op Magneetfestival. Ze speelden op straat, in huiskamer en op poppodia.

De videoclip van de single The Rope staat sinds kort online!

Bron: http://www.lastthursday.nl/

Kopje Onder // Lig en Luister 1

Kopje Onder maakt liedjes die fijn en herkenbaarder zijn dan je misschien wil toegeven. Nicole en Jona bundelen hun krachten tot een contaminatie van muziek,poëzie & humor.

Carly E // Lig en Luister 1

Al vanaf jonge leeftijd speelt Carly E. (Carlijn van Wijk, 1989) cello en zingt ze graag. Ze toerde tussen haar twaalfde en achttiende met onder andere het Jeugd Orkest Nederland door Europa en China. Ze werd singer-songwriter en solo-artiest, zichzelf begeleidend op cello met loop pedaal. In 2016 bracht ze de EP ‘Blue Funny You’ uit, opgenomen in Buenos Aires. Terug in Nederland trok ze de aandacht tijdens TEDx. Carly E vormt vanaf 2017 haar eigen band met gitarist Richie Richman, drummer Efraim Schulz-Wackerbarth en bassiste Annick Odom.

Bron: www.carly-e.com

× Hoi!